Photofx


Βασικές ευρυγώνιους φακούς για το γαμήλιο φωτογράφο

2015-02-26 00:00

Κατά τη συναρμολόγηση ενός σετ φακών για φωτογράφηση ενός γάμου, πρέπει κανείς να λάβει υπόψη τη θέση στην οποία ο γάμος λαμβάνει χώρα, τον αριθμό των επισκεπτών και, φυσικά, το είδος των εικόνων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν. Να εκπροσωπεί καλύτερα ένα γάμο σε ένα δυναμικό τρόπο, είναι συχνά προτιμότερο να έχουμε μια ποικιλία φακών για την επίτευξη διαφορετικές προοπτικές της εκδήλωσης, αντί διατηρώντας μια σταθερή προοπτική του θέματος σας. Ένα ευρυγώνιο φακό, ειδικά, είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την καταγραφή πολλές από τις σκηνές που λαμβάνουν συνήθως χώρα σε ένα γάμο. Ευρεία γωνία της άποψη παίρνει σε περισσότερα από ένα δωμάτιο από ό, τι ένα κανονικό προοπτική, και η δυνατότητά του να παράγει ευκρινή εστίαση εύκολα με μεγάλο βάθος πεδίου, το καθιστά ιδανική επιλογή για τα γυρίσματα γρήγορα.

Ευρυγώνιος Προοπτική

Σε γενικές γραμμές, ένας ευρυγώνιος φακός είναι ένας φακός με εστιακή απόσταση που είναι μικρότερη, και ως τέτοια ευρύτερη, από το κανονικό. Αυτό μεταφράζεται σε εστιακά μήκη 35 χιλιοστών ή μικρότερη, όταν εργάζεται σε 35 χιλιοστά ή μορφή πλήρους καρέ, που παράγουν μια γωνία προβολής που είναι μεγαλύτερη από εκείνη της φυσικής ανθρώπινης όρασης. Ένας ευρυγώνιος φακός σας επιτρέπει να περιλαμβάνει περισσότερα από τη σκηνή μέσα στο πλαίσιο και παρέχει μεγαλύτερο βάθος πεδίου σε μικρά ανοίγματα, σε σύγκριση με την κανονική ή τηλεφακούς. Αυτή η μεγάλη εμφάνιση έχει επίσης επιπτώσεις για το πώς το θέμα στο πλαίσιο καθίσταται-συχνά είναι υπερβολικές ή ελαφρώς παραμορφωμένη, τόσο πιο κοντά το θέμα είναι στη θέση της κάμερας. Όμως, εφ 'όσον κρατάτε την ευρυγώνιο φακό πλατεία με τα θέματα σας να ελαχιστοποιήσει την παραμόρφωση, αυτή η μοναδική προοπτική προσφέρεται ιδιαίτερα καλά για φωτογράφηση ομάδων ανθρώπων και τα περιβάλλοντα σε γάμους, και θα επιτρέψει την ταχύτερη γυρίσματα λόγω της μικρής εστίασης ρίψη πιο ευρυγώνιους φακούς.

Ευρυγώνιο φακό με APS-C και με τους μικρότερους αισθητήρες

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα παραδοσιακό ευρυγώνια εστιακή τελειώνει σε περίπου 35 χιλιοστά, και ξεκινάει με μικρότερες εστιακές αποστάσεις όπως 28-, 24-, 21-, 18 χιλιοστά και ούτω καθεξής? Όσο μικρότερος ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη η οπτική γωνία. Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν αναγνωρισμένα προοπτικές ευρείας γωνίας κατά την εργασία με μια φωτογραφική μηχανή 35mm φιλμ και, πιο πρόσφατα, με full-frame αισθητήρα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Αυτό το μέγεθος του πλαισίου είναι, κατά μέσο όρο, περίπου 36 x 24 χιλιοστά, το οποίο δίνει ένα διαγώνιο περίπου 43 χιλιοστά, που αντιπροσωπεύει ό, τι θεωρείται «φυσιολογικό» για τη συγκεκριμένη μορφή. Αυτή η διαγώνιος στρογγυλοποιείται μέχρι 50mm, το οποίο είναι το de facto μέτρησης για ένα πρότυπο φακό κανονικής διάρκειας. Όταν χρησιμοποιείται ένας φακός με μικρότερο εστιακό μήκος, η οπτική γωνία είναι μεγαλύτερη, και περισσότερο της σκηνής μπορεί να προβάλλεται επί του φιλμ ή του αισθητήρα.

Λόγω της ιστορικής δημοτικότητα και την επικράτηση της μηχανές με φιλμ 35 χιλιοστών, φακός εστιακά μήκη και γωνία-of-view ενώσεις τους είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τον προσδιορισμό του τι είναι ένα ευρυγώνιο φακό ή τι είναι ένα μακρύ φακό. Επί του παρόντος, πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι αισθητήρες φωτογραφικές μηχανές DSLR χρήση της εικόνας που είναι μικρότερα από ό, τι full frame, και κατηγοριοποιούνται με τα πρότυπα μεγέθους όπως DX, APS-C ή Micro Four Thirds. Δεδομένου ότι αυτοί οι αισθητήρες είναι μικρότερες από αισθητήρες full-frame, διαγώνια μετρήσεις τους είναι επίσης μικρότερες και ως εκ τούτου, η κανονική προοπτική για αυτές τις μορφές είναι επίσης ενσωματωμένη σε μια μικρότερη εστιακό μήκος του φακού. Από 35 χιλιοστά ή full frame εστιακού μήκους προς την προοπτική των σχέσεων είναι ευρέως κατανοητό, οι φακοί χρησιμοποιούνται με αυτούς τους μικρότερους αισθητήρες δοθεί 35mm- ισοδύναμο εστιακό μήκος για να βοηθήσει να βάλει σε πλαίσιο την προοπτική ότι θα συλλάβει. Αυτά τα ισοδύναμα οπτικές γωνίες προσδιορίζεται πολλαπλασιάζοντας την εστιακή απόσταση του φακού από ένα "παράγοντα καλλιέργειας». Τα κοινά στοιχεία των καλλιεργειών που καθορίζεται από το μέγεθος αισθητήρα: 1.5x για DX και άλλους αισθητήρες APS-C (μέσο μέγεθος περίπου 23,6 x 15,6 χιλιοστά), 1.6x για τους αισθητήρες Canon APS-C (22,3 χιλιοστά x 14,9 χιλιοστά), και 2x για Micro Four Thirds αισθητήρες (17.3 x 13 χιλιοστά).

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους παράγοντες για να υπολογίσει, 35 mm φακός σε έναν αισθητήρα φορμά DX θα έχει ισοδύναμη γωνία προβολής με ένα 52,5 χιλιοστά σε μια full-frame αισθητήρα? 35 mm φακός σε έναν αισθητήρα Canon APS-C, θα ισοδυναμεί με 56 χιλιοστά φακό σε ένα full-frame αισθητήρα? και 35 mm φακός σε έναν αισθητήρα Micro Four Thirds θα είναι ισοδύναμο με 70 mm φακό σε μια φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου. Έτσι, ένα φακό που είναι συνήθως αντιληπτή ως ευρυγώνιο σε 35 χιλιοστά λειτουργεί περισσότερο σαν ένα κανονικό ή πορτρέτο του φακού, όταν συνδεθεί με αυτές τις μικρότερες αισθητήρες. Λόγω αυτής πραγματική αύξηση σε εστιακές αποστάσεις, μικρότερα φακούς εστιακής απόστασης που μιμούνται full frame ευρυγώνια εστιακά μήκη για τα μικρότερα αισθητήρα κάμερες κυμαίνονται από περίπου 8-20 mm.

Ευρυγώνιος φακός Οφέλη και Επιπτώσεις

Εκτός από το όφελος του απλά να είναι σε θέση να περιλαμβάνει περισσότερα από μια σκηνή στις γραμμές του πλαισίου, ευρυγώνιους φακούς είναι επίσης ιδανικό για τα γυρίσματα γρήγορα, λόγω του μικρότερου ρίψη δακτύλιο εστίασης τους. Η υπερβολική προοπτική μιας ευρυγώνιος φακός εκτείνεται οπτικά τη σκηνή και είναι επίσης σε θέση να διατηρήσει την εστίαση σε θέματα που είναι τόσο κοντά και πιο μακριά από την κάμερα. Αυτό είναι το αντίθετο αποτέλεσμα από τηλεφακούς, οι οποίες τείνουν να συμπιέζουν την οπτική χώρο και μπορεί να παράγει πιο ρηχό βάθος πεδίου και μεγαλύτερο διαχωρισμό πιο εύκολα ανάμεσα σε ένα αντικείμενο και το φόντο. Σε σχέση με τη φωτογράφιση γάμων, ένα ευρυγώνιο φακό είναι μια καλή επιλογή όταν φωτογραφίζετε τη λήψη ή άλλων γεγονότων που συμβαίνουν με έναν γρηγορότερο ρυθμό.

Ένα ευρυγώνιο φακό θα βοηθήσει στη διασφάλιση ότι οι ιδιαίτερες στιγμές συλλαμβάνονται και αναγνωρίσιμο, και θα διατηρήσει σεβαστό βάθος πεδίου, ακόμα και όταν φωτογραφίζετε από το ισχίο ή χωρίς ακριβώς συνθέτουν μια εικόνα. Αυτοί οι φακοί είναι επίσης πολύ κατάλληλο για να εργάζονται σε αυστηρότερο τοποθεσίες όπου ο φυσικός χώρος είναι περιορισμένος και δεν μπορείτε ακριβώς να υποστηρίξει μακριά. Ευρυγώνιους φακούς μπορεί επίσης να συλλάβει τον χώρο γύρω από το κόμμα του γάμου, όταν θέλετε να συμπεριλάβετε αρχιτεκτονικά στοιχεία, πέρα ​​από τις συνήθεις σουτ τριών τετάρτων. Για τις περιβαλλοντικές πορτρέτα, οι φακοί αυτοί είναι ιδανικές.

Σταθερή εστιακή απόσταση σε σχέση με φακούς ζουμ

Όπως συμβαίνει με όλους τους φακούς, υπάρχουν επιλογές που είναι διαθέσιμες κατά την επιλογή είτε ένα σταθερό εστιακό μήκος του φακού (κύριου φακού) ή ένα φακό με zoom που θα παρέχουν πολλαπλά εστιακά μήκη σε ένα φακό. Και οι δύο τύποι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, και ανάλογα με το είδος των εικόνων είστε σύλληψη και το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να στραφούν φακούς, θα πρέπει να επιλέγονται ανάλογα. Prime φακοί παρέχουν ένα ενιαίο εστιακό μήκος, και να σας αναγκάσει να διανύετε την αλλαγή της σύνθεσής σας. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της εργασίας με τον Πρωθυπουργό φακούς είναι η τάση τους να έχουν μεγαλύτερο μέγιστο ανοίγματα από τους φακούς zoom το ίδιο εστιακό μήκος. Prime φακοί έχουν συνήθως τη μέγιστη ανοίγματα τόσο ευρύ όσο f / 1.2, f / 1.4 και f / 1.8, ενώ είναι σπάνιο να βρείτε φακούς zoom με ανοίγματα μεγαλύτερα από f / 2.8. Σε σχέση με ευρυγώνιους φακούς, το μεγαλύτερο άνοιγμα είναι ένα πλεονέκτημα, διότι παρέχει μια πρόσθετη στάση ή δύο του φωτός για φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου. Όταν εργάζεστε με μεγαλύτερη φακούς, ένα ευρύτερο μέγιστο διάφραγμα θα επιτρέψει επίσης μεγαλύτερη δυνατότητα να αξιοποιήσει μικρό βάθος τεχνικές πεδίου.

Φακοί ζουμ, από την άλλη πλευρά, μπορεί μερικές φορές να είναι μια πιο αποτελεσματική επιλογή λόγω της ενσωμάτωσής τους από διάφορες μεγεθύνσεις εντός του ίδιου φακού. Αυτό θα σας επιτρέψει να φωτογραφίσει μια εικόνα σε μια προοπτική ευρείας γωνίας, και στη συνέχεια να αλλάξετε γρήγορα να εργάζονται σε μεγεθύνσεις τηλεφακό.

Εν ολίγοις, ευρυγώνιους φακούς μπορεί να θεωρηθεί ως ένα απαραίτητο συστατικό για κάθε σετ φακών, και σίγουρα θα λειτουργήσει ως ένα από σας go-to φακό είδη για το συμβάν φωτογραφίας, όπως γάμους. Ευρεία γωνία τους άποψη είναι σε αντίθεση με άλλους φακούς, και την αποτελεσματικότητά τους κατά τη φωτογράφηση σε γρήγορη κίνηση ή αυθόρμητες καταστάσεις είναι υψίστης σημασίας. Κατά τη φωτογράφηση μεγαλύτερων γάμους, ή κατά τη διάρκεια των επόμενων γιορτές, ένας ευρυγώνιος φακός εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι οι ζωτικής σημασίας εικόνες που έχουν ληφθεί με επιτυχία, ειδικά όταν εργάζεστε με άλλους, είναι πλέον φακοί δεν είναι δυνατή. Επιπλέον, η ικανότητά τους να απεικονίζουν το θέμα με μια μεγαλύτερη-από-κανονική κλίμακα, και να δώσει έμφαση σε θέματα κοντά, διατηρώντας παράλληλα τη σαφήνεια των μακρινών θεμάτων, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την εργασία στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

—————

Πίσω